Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Građani Šibenika kao pobjednika na sljedećim lokalnim izborima najradije bi vidjeli aktualnog dogradonačelnika, šefa lokalnog SDP-a i saborskog zastupnika Franka Vidovića ili HDZ-ovu akviziciju, bivšeg državnog tajnika Danijela Miletu! Rezultat je to ankete koju je proveo Šibenski portal za potrebe ovog teksta a kojoj se – prije nego što su je informatičke službe HDZ-a i SDP-a naizmjenično napadale krekovima i raznim drugim cyber tehnikalijama kako bi ‘nafrizirale’ rezultate – odazvalo oko 350 građana Šibenika. Građane smo prošlog petka upitali koga bi najradije vidjeli na mjestu idućeg šibenskog gradonačelnika – Vidovića, Miletu, ravnatelja OB Šibenik i HDZ-ovca Željka Burića, drugog dogradonačelnika Petra Baranovića, Emila Guberinu iz Šibenskog građanskog foruma, aktualnog gradonačelnika Antu Županovića, ili direktora Zelenila d.o.o. i nesuđenog predsjednika šibenskog HDZ-a Sinišu Burića.

KREKIRANA ANKETA

Svi oni odabrani su samo zato što su u određenom trenutku pokazali ili javno izrekli ambiciju za kandidaturu na sljedećim lokalnim izborima, ili je to umjesto njih napravila njihova stranka. Anketa je krekirana – u ponedjeljak ujutro s rezultatima su se počele naizmjenično poigravati HDZ-ove i SDP-ove interesne strukture, pretvorivši ovo jednostavno anketno pitanje u virtualni stranački obračun, tako da smo srijedu ujutro dočekali s preko 6500 navodnih glasova. No, sve to događalo se nakon što je redakcija Šibenskog portala zaustavila anketu, primijetivši kako su rezultati odjednom počeli rasti za preko sto glasova u nekoliko minuta.

IZJEDNAČENI PO GLASOVIMA

U tom trenutku, u ponedjeljak ujutro, Vidović i Mileta imali su podjednak broj glasova, trideset i kusur posto, s tim da je aktualni šibenski dogradonačelnik imao tek neznatnu prednost u postotnim poenima. Iza ovog dvojca daleko su zaostajali ravnatelj Burić s tek jedan posto glasova podrške, drugi aktualni dogradonačelnik Petar Baranović s dva posto glasova građana, Emil Guberina s istim rezultatom, aktualni gradonačelnik Županović s četiri posto glasova, te direktor Zelenila Siniša Burić sa sedam posto. Zanimljivo je, konačno, da je čak 13 posto građana Šibenika u trenutku izlistavanja rezultata smatralo da niti jedan od predloženih kandidata nije dovoljno dobar da bi preuzeo funkciju gradonačelnika.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.