Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće u kojoj je živote izgubilo dvoje talijanskih državljana, bračni par Francesco Salpietro i Mariela Patelli. Danas je pred sutkinjom Majom Šupe svjedočio Davor Jelavić pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje kojeg je Horvatinčić kontaktirao odmah nakon nesreće.

Kazao je kako se u trenutku kada je primio Horvatinčićev poziv nalazio u Drveniku.

KARAMARKU POSLAO SMS

– Horvatinčić me tužnim glasom obavijestio da je imao nesreću na moru i da ima mrtvih, a ja sam o tome obavijestio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića – posvjedočio je Jelavić. Kazao je kako je zvao i tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, no on mu se nije javio, pa mu je u poslao SMS u kojem je sročio kako je Horvatinčić imao pomorsku nesreću u kojoj ima mrtvih, te je od njega tražio da provjeri što se dogodilo.

Na pitanje sutkinje Šupe ima li ikakvih saznanja o zdravstvenim problemima Tomislava Horvatinčića, Jelavić je odgovorio kako poduzetnika poznaje iz mladih dana, no kako ih je vezao projekt Cvjetnog koji je na oboma ostavio traga zbog stresa kojeg su zajedno pretrpjeli.

Danas je pred sudom svoj iskaz dao i Nevijo Sokolić, kojega je Horvatinčić kontaktirao odmah nakon nesreće.

ODŠTETNI ZAHTJEV OBITELJI JE PREVISOK

Nakon ročišta odvjetnici Tomislava Horvatinčića, Branko Baica i Velimir Došen novinarima su kazali kako je potpuno normalno da je poduzetnik nakon nesreće kontaktirao prijatelje, kako bi to učinio bilo tko od nas. Odvjetnik Baica je na inzistiranje novinara kazao kako, nažalost, zahtjev obitelji poginulih Talijana za odštetom u iznosu od 4,5 milijuna eura nije riješen mimo suda. Takav zahtjev, drži Baica, nije realan.

– Budući da u postupku još uvijek nije određena kaznena odgovornost Tomislava Horvatinčića, još je rano govoriti o odštetnom zahtjevu. Zahtjev kojeg je uputila obitelj poginulih ne da je visok, već je potpuno suprotan praksi hrvatskog sudstva – kazao je odvjetnik Došen.

Suđenje se nastavlja 2. srpnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.