Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

– Stojimo čvrsto na tome da se sve što je nepravedno napravljeno u slučaju TEF-a ispravi i oko toga pregovaramo s Vladom Republike Hrvatske – kazao je danas šibenski gradonačelnik Ante Županović. Naime, vijećnika Emila Guberinu zanimalo je hoće li rješenje da se hipoteka na zemljištu TEF-a riješi vlasničkim udjelima konzorcija sastavljenog od TEF-a, Grada, države i INA-e/MOL-a biti službeni stav Grada, što bi bilo u suprotnosti s odlukom Gradskog vijeća budući da se šibenski parlament usuglasio da se od Vlade RH traži potpuno skidanje hipotekarnih obveza s tog vrijednog i prosperitetnog zemljišta.

KAKO RIJEŠITI HIPOTEKU?

Iako konkretno nije odgovorio na pitanje, gradonačelnik je dao naslutiti kako tako nešto ipak neće biti moguće.

– Zemljište TEF-a od 29 hektara opterećeno je svim i svačim, riječ je od oko 120 do 140 milijuna kuna, a s obzirom na neka potraživanja to nećemo moći – kazao je.  Podsjetimo, najveći udio u hipoteci ima INA-a u iznosu od 46 milijuna kuna zbog pozajmice iz 1993. godine, a ostatak duga čini država koja je ‘posudila’ novac za uklanjanje tvorničkih zgrada.

Županović je ponovio kako o tom spornom pitanju treba definirati interese i dugovanja i na taj način pristupiti investitorima kojih, napominje gradonačelnik, ima.

NA DUŠU BIVŠE VLASTI…

– Borit ćemo se da taj dio kolača grada Šibenika bude što veći. Inzistiramo da se dogovorimo što prije i definiramo interese, a što vrijeme više prolazi jasna stvar kako i hipoteka čini svoje. Ta situacija sa zemljištem TEF-a ide na dušu bivše vlasti, a na teret građana Šibenika – poručio je.

Gradonačelnik je danas gradskim vijećnicima iznio svoje šestomjesečno izvješće o radu od siječnja do lipnja 2012. godine. Izlaganje je započeo projektom plaže Banj kazavši kako je izgradnjom prve faze tog projekta održano obećanje građanima da će se ponovo kupati u srcu Šibenika s pogledom na staru jezgru, a potom nastavio iNavisom, cestom Dubrava-Podi, ljetnom pozornicom na tvrđavi sv. Mihovil, Bikarcem, OŠ Meterize…

Vijećnik HDZ-a Ivica Poljičak prvom čovjeku Šibenika zamjerio je što u svom izlaganju nije spomenuo poskupljenje cijena vrtića, ne donošenje GUP-a, odbijenicu za projekt čvora Rokići te najavu gradnje tek jedne etaže podzemne garaže na Poljani….

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.