Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U subotu, 14. srpnja na plaži u Solarisu 85 Šibenčana besplatno je pregledalo madeže na prvoj postaji dm-ove ljetne turneje preventivnih dermatoloških pregleda. Dermatologinja dr. Maja Kolić, dijagnosticirala je jedan suspektni melanom, dok je kod sedam sudionika pronašla displastične madeže.  Displastični ili atipični madeži su madeži koji imaju tendenciju da se pretvore u melanom. Ljudi s displastičnim madežima moraju ih redovito pregledavati, kako bi liječnik odlučio jesu li potrebni samo kontinuirani pregledi sumnjivih madeža ili pak njihovo odstranjivanje.

Dr. Kolić primijetila je i da velik broj sudionika pati od crvenila kože uzrokovanog izlaganjem suncu.

– Želimo našim sugrađanima osigurati informacije o rizicima izlaganja UV zračenju jer je svijest o riziku prvi korak u prevenciji melanoma. Proteklih godina građani su pokazali velik interes za besplatne dermatološke preglede pa ih i ove godine pozivamo da učine pametnu stvar i pregledaju sumnjive madeže u sklopu dm-ove turneje – izjavila je Karmen Kovaček iz dm-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.