Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Nepodmirene obveze pravnih osoba u Šibensko-kninskoj županiji, krajem lipnja 2012. godine, iznosile su 1,2 milijuna kuna, što je za 110 posto više u odnosu na kraj lipnja 2011. godine, rečeno je na danas održanoj sjednici vijeća šibensko-kninske Gospodarske komore. Gospodarski pokazatelji za prvih šest mjeseci tekuće godine pokazuje kako je u županiji 771 insolventna tvrtka što je 4,9 posto više nego lani u istom periodu.

Lokalni poduzetnici smanjili su broj i vrijednost investicija u odnosu na lani. U prvom polugodištu 2012. godine vrijednost investicija manja je za 56,8 posto nego prošle godine, a najviše se investiralo u djelatnosti umjetnosti, zabava i rekreacija gotovo 30 tisuća kuna.

ZLATNA PLAKETA DJELU, IVANALU I CONTROLMATIKU

 Prosječna mjesečna neto plaća za oko 10 tisuća zaposlenih u gospodarstvu Šibensko-kninske županije iznosila je 3.944 kuna. Županijsko gospodarstvo zabilježilo je nešto manji prihod nego lani, 2,5 milijardi kuna.

 Registriran je već izvoz za gotovo 11 posto, dok je smanjena vrijednost ukupnog uvoza za 2,3 posto.

Na sjednici je odlučeno kako će se Zlatna plaketa za uspješno poslovanje u 2011. godini u kategoriji velikih poduzeća dodijeliti tvrtki Djelo d.o.o, u kategoriji srednjih poduzeća Ivanal d.o.o., dok će plaketa kategoriji malih poduzeća otići u ruke Controlmatik d.o.o. iz Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.