Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U Skradinu je jučer potpisan ugovor u sklopu IPA 3c projekta za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj infrastrukture poduzetničke zone ‘Kosa’. Kako je izvijestio gradonačelnik Nediljko Dujić, projekt je vrijedan 1,1 milijun eura, od čega je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje dodijelila bespovratnih 839.724 eura, a ostatak će namaknuti Grad Skradin.

 PROČISTAČ VODA, KANALIZACIJA, RASVJETA…

– Sredstva će se realizirati u roku od 18 mjeseci te će staviti točku na ‘i’ izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni ‘Kosa’. Naša je obveza da raspišemo javni natječaj za odabir glavnog izvođača radova, a budući da smo mala gradska uprava te nemamo dovoljno adekvatnog kadra raspisat ćemo natječaj za konzultanta za što su također osigurana sredstva – kazao je Dujić.

Za nešto manje od tri godine na ‘Kosi’ će se izgraditi pročistač otpadnih voda, 700 metara oborinske i fekalne kanalizacije, asfaltirat će se prometnica te postaviti javna rasvjeta. Skradinski gradonačelnik naglasio je kako potpisanim ugovorom nije važan samo novac već i poruka da ova poduzetnička zona ima perspektivu.

PROIZVOĐAČI HRANE I PIĆA

– Novci se ne bi izdvojili da se nije procijenilo da mala poduzetnička zona ima budućnost – konstatirao je Dujić. Zona ‘Kosa’, podsjetimo, prostire se na površini od 26 hektara, a cilj je privući domaće i strane investitore koji će po povoljnim uvjetima razvijati posao i otvoriti nova radna mjesta. Skradinski čelnici zonu ‘Kosa’ prvenstveno su zamislili mjestom gdje će se okupljati proizvođači hrane, pića i ostalih usluga.

– Nije nam cilj privlačiti investitore, primjerice, za preradu metala i plastike. Njih smo upućivali na poduzetničku zonu ‘Podi’. Nije nam bitna brza izgradnja kratkog vijeka kao što se dogodilo zoni Stankovci u susjednoj Zadarskoj županiji, već u idućem petogodišnjem razdoblju stvoriti opremljenu zonu na kojoj će investitori doći i ulagati – napominje Dujić.

Kažimo, kako svi zainteresirani na poduzetničku zonu ‘Kosa’ na javnom natječaju mogu kupiti zemljište po cijeni od jedne kune, oslobođeni su plaćanja komunalnog doprinosa dok su tijekom prve dvije godine poslovanja oslobođeni plaćanja komunalne naknade. Obvezni su, s druge strane, kroz dvije godine staviti projekt, barem djelomično, u funkciju, a ukoliko to ne naprave, raskida se ugovor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.