Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Dr. Željko Burić, aktualni ravnatelj Opće bolnice Šibenik, kandidat je HDZ-a za gradonačelnika grada Šibenika na nadolazećim lokalnim izborima. Kandidat za zamjenika gradonačelnika bit će mlada perjanica HDZ-a Danijel Mileta, bivši državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

DIJETE ŠIBENIKA

-Velika je čast biti kandidat za gradonačelnika jedne velike stranke kao što je HDZ. Imam moralnu obvezu i odgovornost prema svojim stranačkim kolegama, ali i sugrađanima. Kao dijete Šibenika, kao momak koji je šetao gornjim rubom Poljane, a ljeti rivom, nakon fakulteta vratio se u Šibenik godinama sam slušao kako je Šibenik prekrasni stari grad velikih potencijala koji samo čekaju trenutak da izađu na vidjelo. Postao sam i kandidat za gradonačelnika, a i dalje slušamo o potencijalu kojeg Šibenik ima. Nadam se da će građani u svibnju pokušati procijeniti i prosuditi o svim kandidatima, o njihovom dosadašnjem radu i rezultatima te jesu li ostavili traga u trenutku kada su zatražili podršku građana – kazao je dr. Burić.

-U ovim turobnim vremenima želimo vratiti vjeru naših sugrađana da se politika i grad mogu voditi na bolji način. I jedan i drugi smo kroz svoje profesionalne karijere pokazali da znamo kako ostvariti poslovne ciljeve – dodao je Mileta.

O svojim konkretnim projektima i programima danas nisu željeli govoriti, kažu, Šibenik trenutno ima brojne probleme da bi se o njima tek tako pričalo iz glave, no konkretne odgovore na sva pitanja koja tište ovaj grad dat će, poručuje Burić, vrlo skoro.

SVE OPCIJE OTVORENE

Gradski odbor stranke jučer je donio jednoglasnu odluku da u utrku za gradonačelnika i njegova zamjenika uđu Burić i Mileta, no stranka je otvorena za koaliranje zbog čega danas nije objavljen kandidat za drugog zamjenika gradonačelnika.

Tko će biti kandidat za župana, odnosno hoće li aktualni župan Goran Pauk, po svoj novi mandat odlučit će Županijska organizacija stranke kroz mjesec dana. Istodobno će HDZ otkriti sve svoje kandidate na izborima za ostale gradove i općine u Šibensko-kninskoj županiji.

Podsjetimo, SDP je svoje kandidate objavio odavno, socijaldemokrati su za gradonačelnika opet kandidirali aktualnog gradonačelnika Antu Županovića, a za dogradonačelnika Franka Vidovića, šefa šibenskog SDP-a, saborskog zastupnika i aktualnog šibenskog dogradonačelnika. Šibenski građanski forum, pak, na izbore će opet s Emilom Guberinom s kojim se u utrku za gradonačelnika Šibenika ta udruga građana uključila i na prošlim lokalnim izborima. Ostale stranke i udruge još uvijek su neodlučne u izboru, te se tek očekuje objava njihovih kandidata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.