Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Iz Gradske vijećnice, mjesta s kojeg su krenuli u kampanju za lokalne izbore 2009. godine, SDP i HNS krenuli su u kampanju za novi mandat na čelu Grada Šibenika. Predvođeni nestranačkim kandidatom Antom Županovićem, SDP-ov Franko Vidović i HNS-ov Petar Baranović poručili su danas kako su pokazali da Šibenik može bolje, no s njima, kažu, može još bolje.

ISKORAK VIŠE

-Pokazali smo da grad ne spava, a pogotovo da nije pokopan, iako su ga neki pokapali. Kroz četiri godine rada u nepovoljnim uvjetima imamo što za reći, imamo što za pokazati. Važna su djela, a ne riječi. Ako nas građani ponovno izaberu, a uvjeren sam da hoće, napravit ćemo još jedan iskorak više – kazao je prvi čovjek Šibenika koji trči po svoj drugi mandat.

Dogradonačelnik Šibenika iz redova ‘narodnjaka’ Petar Baranović kazao je kako se njegova stranka odlučila na provjerenu suradnju sa SDP-om i Županovićem budući da je ta kombinacija ‘napravila progres i operativno se pokazala dobrom’.

EKIPA RUTINERA

-Sada smo ekipa rutinera, naučili smo se raditi zajedno kao tim. U izbore 2009. godine ušli smo čisti, a čisti ulazimo i u drugu rundu. Političar poput dr. Županovića u meni ulijeva povjerenje jer je čistog obraza  – naveo je Baranović te dodao kako je Šibenik u četverogodišnjem mandatu Kukuriku koalicije zasjeo na treće mjesto po broju investicija u Hrvatskoj, ima najviše građevinskih dizalica u zemlji, projekti su se nizali, a da Grad nije posegnuo za kreditnim zaduženjem.

Čelnik šibenskih socijaldemokrata Franko Vidović naglasio je kako su radili ‘najbolje što su mogli unatoč vrlo teškim uvjetima’.

-Pokazali smo da tri čovjeka i dvije stranke mogu funkcionirati ako nemaju ispred sebe samo sebe, već grad. Naša snaga nije sadržana u prostorijama SDP-a i HNS-a, naša snaga su građani Šibenika. Mi smo pobjednici izbora i pobijedit ćemo i na ovim izborima – poručio je Vidović.

O PROJEKTIMA U KAMPANJI

O konkretnim projektima s kojima planiraju pokazati da Šibenik može još bolje, danas nisu željeli govoriti, ostavili su to za predizbornu kampanju, no jedan od projekata koji je izdvojen od ostalih je osnivanje šibenskog Sveučilišta.

– Kampanju ćemo temeljiti na radu, na viziji. Nemamo skrivenih ugovora kao što je Orco. Projekt Sveučilišta izdvojio sam jer ga smatram svojevrsnim malim neuspjehom. U njega smo ušli jer nismo bili svjesni prepreka koje su pred nama – kazao je Vidović.

Osvrnuli su se i na kritike suprotnog tabora, HDZ-a, koji dvojici dogradonačelnika zamjera izbivanje u Zagrebu zbog zastupničkih aktivnosti u Hrvatskom saboru.

-Te teze ne drže vodi. Svatko tko se razumije u politiku zna da status saborskog zastupnika nije hendikep, već prednost za ovaj grad – komentirao je Baranović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.