Notice: Trying to get property of non-object in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 89

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 150

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 219

Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Na ovogodišnjoj najuglednijoj diskografskoj nagradi u Hrvatskoj Porinu koji slavi jubilarnu 20. godišnjicu, Šibenčani su nominirani u sedam kategorija. Ovaj tjedan kulminirat će najvećim glazbenim slavljem u zemlji dodjelom 20. Porina u Rijeci. U njemu ćemo se podsjetiti na 2 desetljeća hitova i pjesama koje su svima u srcu. Doznat ćemo imena novih pobjednika i uživati u moćnoj energiji glazbe koji će dijeliti mnogi vrhunski izvođači.

đani stipaničev x

Nominacije u kategoriji broj 4. za ‘Najbolji album zabavne glazbe’, izvođač je Đani Stipaničev, a album je nastao pod producentskom palicom Ivice Čovića. U kategoriji broj 16. za ‘Najbolju izvedbu jazz glazbe’ Matija Dedić ima dvije nominacije, jedna za skladbu ‘Family’, a drugu nominaciju ‘Griffon vulture’. Za ‘Najbolji album klapske glazbe’ nominacija je pod rednim brojem 21, a u toj kategoriji nominiran je album ’46.Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2012.’. Album je nastao u produkciji Dušana Šarca. U istoj kategoriji nominiran je album ‘Dobra večer,Uzorita!’ izvođača klape Sebenico te glazbenog producenta Branimira Bubice.

U kategorija broj 35. za ‘Najbolji album s raznim izvođačima’ našao se album ’15. Večeri dalmatinske šansone-Šibenik 2012.’, uredništvo albuma potpisuju Branko Viljac i Dušan Šarac. U slijedećoj po redu kategoriji za ‘Najbolji kompilacijski album’ nominirani su albumi ‘Antologija Dalmatinske šansone-Best of 15 godina’ urednika Branka Paića, te autor Arsen Dedić za album ‘The love collection’ izvođačice Gabi Novak.

šansona11

-U istoj kategoriji, što je jako zanimljivo nalazi se i Neno Belan koji na svom albumu ‘Oceani ljubavi’ ima deset pjesama koje je izveo na Večerima šibenske šansone-otkrio nam je Branko Viljac, te dodao kako je kipić Šansona prošle godine kući ponijela za najbolji album s raznim izvođačima s 14. Večeri šansone te joj je to bio peti osvojeni Porin po redu pa se nadamo da ćemo i ove godine biti jednako uspješni.

arsen

Arsen Dedić kao izvođač nominiran je u slijedećoj kategoriji za ‘Najbolje reizdanje’ za njegov album ‘Ministarstvo straha’. Za ‘ Najbolji tematsko-povijesni album (izvan klasične glazbe)’ nominiran je kao autor dva albuma Siniša Škarica.

Hoće li se šibenske uzdanice vratiti u Krešimirov grad s Porinom u rukama, doznat ćemo 11. svibnja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.