Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Povodom Gospe od Anđela koja se slavi 2. kolovoza na otoku Krapnju, ove godine neće biti organizirane pučke fešte. Naime, kako doznajemo iz Turističke zajednice Brodarica-Krapanj odustalo se od organizacije zabavnog programa pa će ove godine posjetitelji na najnižem otoku na svijetu moći uživati u tradicionalnoj procesiji brodica i izložbi slika u Uljari sv. Lovre.

-Cijeli otok nakon fešte bude krcat smećem, nisu rijetki ni ekscesi i tučnjave…Nekako je postalo predivlje budući da svake godine na feštu dođe velik broj posjetitelja. Mještani su odlučili ove godine da se ne ide s organizacijom zabavnog programa, a hoće li ugostiteljski objekti imati nekakvu organiziranu proslavu ne mogu vam reći. Bit će tradicionalno misno slavlje u crkvi sv. Križa, nakon čega slijedi procesija brodova – kazala nam je Antonia Grubišić, voditeljica Ureda TZ-a Brodarica-Krapanj.

Uoči blagdana Gospe od Anđela, dan ranije 1. kolovoza u 19 sati održat će se regata gajeta na kojoj će veslati samo žene kako bi se prikazala, a na taj način i očuvala, stara tradicija Krapljanki koje su veslajući odlazile obrađivati polja na kopnu, dok su muškarci bili angažirani na vađenju spužvi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.