Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Hotel Punta u Vodicama dobio je mini auto poligon namijenjen djeci u sklopu programa Jumicar. Pod parolom ‘Ne želim biti žrtva u prometu’ Jumicar već 20 godina uspješno po cijeloj Europi provodi edukaciju djece u cestovnom prometu te na novi, interesantan i poučan način nudi im mogućnost da iz perspektive vozača upoznaju osnovna pravila u cestovnom prometu, kulturi te samim tim postanu mali vozači, a što veći pješaci.

Jumicar je put do Hrvatske našao na poziv direktorice marketinga Hotela Punta Antonije Radić koja je prepoznala značaj i vrijednost ovog programa. Auto poligon nalazi se ispred samog Hotela Punta u maloj borovoj šumici uz samo more, tako da su klimatski uvjeti idealni za pohađanje jednog takvog tečaja, bilo danju, bilo noću.

UPOZNATI PROMET U PRAVOM AUTOMOBILU

-Mini automobili koje djeca voze pogone pravi benzinski motori, tako da se djeci, kroz igru dočarava pravi cestovni promet. Za upravljačem, gasom i kočnicom djeca upoznaju semafore, pješačke prijelaze, značenje raznih prometnih znakova i kako funkcionira ulični promet. Uče predvidjeti opasnost, obzirno se ponašati u prometu i ocijeniti razne prometne situacije iz vidokruga jednog vozača, kako bi dobili mnogo više sigurnosti kao pješaci ili biciklisti – približava nam ovaj zanimljiv program voditeljica marketinga Hotela Punta Antonija Radić.

Program Jumicar je uspješan i široko podržan u svim većim europskim zemljama. Namijenjen je djeci od 6 do 12 godina, a promet na poligonu kontrolira više profesionalnih stručnjaka koji ukazuju na greške djece i objašnjavaju im kako se snaći u određenim situacijama.

ideja-jumicar

PROŠIRENJE TURISTIČKE PONUDE

Djeca nakon prve vožnje dobiju svoju Jumicar vozačku dozvolu i svaki put kad dolaze na vožnju, nose je sa sobom. Nakon četiri vožnje dobiju: diplomu osposobljenosti upravljanja mini automobilom i kapu na poklon nakon čega slijedi slikanje, a slike roditelji mogu preuzeti sa stranice www.jumicar.net

– Projekt je jako dobro prihvaćen kako od strane turista tako i od domaćih korisnika. Ovakvi sadržaji i te kako doprinose proširenju turističke ponude grada Vodica, jer je program međunarodnog karaktera i turisti su iznenađeni kada vide da takvo što postoji u Hrvatskoj, odnosno u Vodicama – naglašava Radić. Spomenimo kako je program podržan od strane MUP-a RH i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

FOTO: www.jumicar.net

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.