Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Na tisuće đaka u Šibensko-kninskoj županiji danas je ponovno zasjelo u školske klupe nakon ljetnih praznika. Školsko zvono označilo je početak novog životnog razdoblja za 30-ak prvašića u Osnovnoj školi Brodarica, a to je ujedno i prva generacija učenika čije se ocjene više neće upisivati u stare razredne dnevnike već e-Dnevnike. OŠ Brodarica, naime, peta je škola u Hrvatskoj koja je uvela tu aplikaciju, a prva osnovna škola u Šibensko-kninskoj županiji. Učitelji su se već naviknuli na tablete u svojim rukama.

MODERNIZIRALA SE ŠKOLA NA BRODARICI

-Puno je jednostavnije raditi s e-Dnevnikom jer nemamo više silni posao unošenja učenika u dnevnike i imenike, sva papirologija nestaje – kazala nam je učiteljica razredne nastave Ivana Križanac.

brodarica skola ednevnik2

Škola je preko CARneta nabavila četrdeset e-Dnevnika, a ravnatelj Emil Božikov iznio je niz prednosti koje im je donijela moderna tehnologija.

-Osim trenutnog uvida u ono što se zbiva tijekom jednog nastavnog dana, onemogućeno je neovlašteno unošenje ocjena što je bila praksa pojedinih učenika. Na kraju nastavne godine, svi podaci iz e-Dnevnika prelaze u e-maticu. Roditelji će imati uvid u uspjeh svog djeteta preko lozinki. Sama web aplikacija nije dovoljna, ipak će roditelji trebati dolaziti na satove informacija gdje će dobiti cjelokupan uvid u uspjeh svog djeteta – navodi ravnatelj.

Nekoliko kilometara dalje,  nastava je počela u ražinskoj školi gdje je po prvi put u školske klupe sjelo osam prvaša, a uspjeh u školskoj godini poželio im je šibenski gradonačelnik Željko Burić sa svojim suradnicima. Osim područne škole u Ražinama, Burić je posjetio i Osnovnu školu Vrpolje i to ne slučajno.

razine prvasi3

razine prvasi1

-Odlučili smo se posjetiti ove dvije škole jer na njima radimo ozbiljne projekte izgradnje novih objekata. Riješena je priča oko izvlaštenja terena, a projekti su poslani na državnu razinu kako bi ušli u plan izgradnje kroz javno-privatno partnerstvo. Što se Grada Šibenika tiče, mi smo spremni, sve ovisi o tempu i brzini kako će se odvijati na državnoj razini – poručio je gradonačelnik.

VRPOLJE: ŽELIMO NOVU ŠKOLU!

vrpolje prvasi1

Škola u Vrpolju, podsjetimo, jedna je od najstarijih školskih objekata na našem području. Nastava se odvija u čak četiri objekta od kojih je jedan star preko 80 godina.

-Radimo u nemogućim uvjetima. Ove godine popravljen je krov u najstarijoj zgradi, ali ostaje problem u ostalim objektima. To su stare i trošne zgrade i bojim se da bi on mogao pokleknuti. Problem je i poda, jedina smo škola u Hrvatskoj koja još uvijek ima drveni pod, da ne govorim o instalacijama i pristupu školi jer se nalazimo na glavnoj prometnici. Ukratko, želimo novu školu! – kazala je ravnateljica škole u Vrpolju Marija Konjevoda.

POGLEDAJTE CIJELU FOTOGALERIJU PRVOG DANA NOVE ŠKOLSKE GODINE

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.