Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Jutros je na Roškom slapu u suradnji Dječjeg vrtića Drniš i Javne ustanove Nacionalni park Krka,za 50 predškolaca upriličena edukativna radionica o sigurnosti kretanja .Tom prigodom članovi Gorska služba za spašavanje djeci su predstavili opremu za traganje i spašavanje , te aktivnosti pasa tragača. Drniški Dječji vrtić tako se i ove godine uključio u program obilježavanja Europskog tjedna kretanja.

Subota je pak rezervirana za rekreaciju i sport – planinarski pohod. Pozivaju se Drnišanina ugodno sportsko druženje u prirodi u subotu 21.rujna kada će od 8-12 sati Nacionalni park Krka organizirati promociju programa obilaska poučno-pješačke staze Stinice /Visovac– Roški slap – Oziđana pećina, te izlet brodom Stinice – Roški slap – Stinice.

tjedan-kretanja- dv drnis

Ovakvim aktivnostima nastoji se skrenuti pozornost na potrebu kretanja jer je ono važno za zdravlje, kako za najmlađe tako i za sve ostale generacije.

tjedan-kretanja- dv drnis 2

Ovogodišnji slogan Europskog tjedna kretanja ‘Za čisti zrak – na tebi je red!’ odabran je kako bi se podigla razina svijesti o povezanosti prometa i zagađenja zraka u urbanim predjelima. Svake godine u Europski tjedan kretanja uključi više od tisuću europskih gradova koji kroz sportske aktivnosti, radionice, izložbe i slično podižu svijest građana o potrebi kretanja kao osnovi ljudskog postojanja jer je „čovjek rođen kao pješak”. Nacionalni park Krka ove se godine uključio po prvi put.

IZVOR: Radio Drniš

FOTO: Dječji vrtić Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.