Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Športsko ribolovno društvo ‘Kornatar’ iz Murtera, osnovano davne 1967. godine, djeluje već 46 godina. Jedini mali prekid aktivnog rada desio se početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Iz razumljivih razloga, zbog Domovinskog rata na neko vrijeme su zamrznuli svoje aktivnosti.

OKO 120 ČLANOVA

Međutim, čim je rat prošao, krenulo se s daljnjim aktivnostima. Glavna aktivnost kojim se društvo bavi svakako je udičarenje, lovljenje ribe udicom na pelu, uglavnom s obale. Uskoro bi društvo moglo organizirati jedan važan ribolovni događaj, dogodine bi se u Murteru moglo održati prvenstvo Hrvatske u udičarenju za mlade kategorije.

– Može se slobodno reći da smo vrlo uspješni u svom radu. Trenutno je u klubu 80 članova iz samog Murtera, te između 30 i 40 ‘fureštih’, ali i oni aktivno sudjeluju u skoro svim našima aktivnostima. Prava sezona kreće nam na proljeće, kad krećemo s ozbiljnim pripremama za županijska i državna natjecanja u udičarskom ribolovu – kaže Slobodan Bašić, predsjednik RŠD ‘Kornatar’.

Društvo je 2010. godine na murterskom moru između otoka i Kornatskog otočja organiziralo i prvenstvo Republike Hrvatske u udičarenju, te su od nacionalnog saveza dobili nagradu za dotad najboljeg organizatora prvenstva.

– Upravo nam je rad s mladima najvažniji u našem djelovanju. Trenutno imamo odličnu ekipu u mladim uzrastima, ali problem je kad dobiju koju godinu, više su im cure na pameti nego tunja i riba – kroz smijeh kaže Slobodan Bašić.

Iako se profesionalni ribari žale da nikad nije bilo manje ribe, Bašić je sasvim zadovoljan ulovom.

CURE I RIBE

– Mi nismo profesionalci, uglavnom hvatam ribu s rive, i svaki dan mogu uloviti dovoljno za ručak za sebe i svoju obitelj. Tako da se mi udičari ne možemo požaliti, količina ribe koju ulovimo ovisi uglavnom od naše vještine. A meni sasvim dobro ide – kaže Slobodan Bašić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.