Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Iako je izborna 2013. godina iza nas, Murter je i ove godine u zimskom periodu izvan turističke sezone veliko gradilište. Trenutno je u procesu građevinskih radova nekoliko velikih projekta, a svakako se ističe druga faza izgradnja kanalizacije od Gradine prema centru mjesta u dužini od oko kilometar u ulici Put Gradine, te kilometar i pol duga trasa kanalizacije u ulici Murterske Brašćine, preko Kornatske ulice pa sve do Luka i Konzuma, gdje će se ta trasa spojiti s prošle godine dovršenom prvom fazom kanalizacije od centra do Luka.

PROČISTAČ I ISPUST OTPADNIH VODA

– Prva faza izgradnje kanalizacije koštala je oko 6,5 milijuna eura, dok je ova druga nešto opsežnija i duža, te će nas koštati oko osam milijuna eura. Radovi su počeli krajem studenog prošle godine, a svakako će biti gotovi do početka ovogodišnje turističke sezone. U okviru te druge faze raspisali smo i natječaj za izgradnju pročistača i ispusta otpadnih voda, javili su nam se dva potencijalna izvođača, te smo trenutno u fazi analiziranja čija je ponuda povoljnija. Radovi na pročistaču svakako će početi u veljači ove godine, i također će biti gotovi do početka turističke sezone. Izvođač radova je tvrtka Cetina d.d. iz Sinja – kaže načelnik Općine Murter-Kornati Ivan Božikov.

Za dovršetak te primarne i sekundarne mreže Općina trenutno vrši uknjižbu svih ulica i prometnica na cijelom svom teritoriju, po zakonu o nerazvrstanim cestama, a za samu izgradnju pročistača i ispusta, već je otkupljeno tri tisuće četvornih metara terena, te je Općina trenutno u fazi rješavanja imovinsko pravnih odnosa.

CRPNA STANICA BUTINA

– Valja istaknuti i kako se uz kanalizacijski sustav paralelno rješava i dotrajala vodovodna mreža, te se vrši i podzemno kabeliranje telekomunikacijskih i električnih instalacija gdje je to potrebno. Na potezu prema Gradini izgradit će se i crpna stanica Butina – kaže načelnik Božikov.

Načelnik ističe kako se tim projektima završavaju podzemni infrastrukturni sustavi, a ono što još treba napraviti u Murteru već je kandidirano za sredstva kohezijskih europskih fondova ili će se ubrzo kandidirati, te sredstva od tih fondova Općina Murter-Kornati i očekuje realizirati ove godine. Tako da će Murter postati veliko gradilište i nakon slijedeće turističke sezone.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.