Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Protiv 50-godišnjeg Zagrepčanina koji je čak osam godina 67-godišnjeg muškarca također iz Zagreba zarobio u unajmljenom stanu i tjerao na prosjačenje u Zagrebu podnesena je optužnica, priopćio je DORH. Kada bi se oštećenik tome usprotivio, naslilnik bi ga fizički napadao. Od 2005. do rujna 2013. godine na nesreći 67-godišnjaka, koji mu je dnevno predavao oko 700 kuna, zaradio je više od milijun kuna.

‘Gazda’ je oštećeniku kupovao hranu, cigarete i piće, a ostatak zadržavao za sebe, a kada ne bi bio zadovoljan isprošenim novcem, tukao ga je i prijetio da će ga raskomadati, staviti u vreću i baciti u Savu. Zatočenik je nekoliko puta pokušao pobjeći, ali ga je okrivljenik uvijek pronašao na mjestima na kojima se okupljaju beskućnici.

U studenome prošle godine uhićeno je 40 osoba u akciji ‘Oliver Twist’ u cilju sprječavanja ropstva i trgovine ljudima, među kojima i šestero djece te dvojica maloljetnika. Za 50-godišnjaka je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te oduzimanje imovinske koristi od najmanje 1,018.500 kuna.

IZVOR: Večernji list

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.