Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u Službi kriminalističke policije ove Policijske uprave 28-godišnjak iz Pokrovnika, 26-godišnjak i 20-godišnjak, obojica iz Šibenika su osumnjičeni za ukupno 22 kaznena djela teških krađa na štetu sakralnih objekata, od koji 13 kaznenih djela na našem području, 6 kaznenih djela na  području Policijske uprave zadarske i 3 kaznena djela na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni, po prethodnom planu osumnjičenog 26-godišnjaka, u vremenu od 1 . – 27. ožujka na našem području, kao i susjednim nam područjima, koristeći saznaje da sakralni objekti nemaju nikakav vid zaštite, provaljivali ulazna ili bočna vrata tih objekata, kojom prilikom su otuđivali novac od milodara i zlatni nakit. Osim toga utvrđeno je da su osumnjičeni u tim prilikama u pojedinim sakralnim objektima razbacivali predmete, te oštetili pojedine kipove i slike vrijedne oko 30.000 kuna.

Tijekom izvida u ovom kriminalističkom istraživanju je utvrđeno da je osumnjičeni 26-godišnjak u izvršenju ovih kaznenih djela koristio razne marke osobnih automobila, te da je u vremenu od 7.-27. ožujka u poslovnicama  za otkup zlata u Šibeniku i Splitu prodao ukupno 253 grama zlata, čime je pribavio imovinsku korist od 33.976 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 20-godišnjak je,  uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, osumnjičeni 28-godišnjak je Istražnom zatvoru, a nad osumnjičenim 26-godišnjakom će se provesti kriminalističko istraživanje po njegu pronalasku-javljaju iz policije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.