Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

HDZ-ova gradonačelnica Knina, protiv koje je po nepotvrđenim informacijama policija podnijela kaznenu prijavu USKOK-u, propala je u zemlju: ne odgovara na telefonske pozive, a nema je ni na radnom mjestu. U kninskoj gradskoj upravi objasnili su da se ‘ured preuređuje’, a da je gradonačelnica sa suradnicima ‘ionako na putu’. Pretpostavlja se, na stranačkom skupu.

No, tportal je dobio potvrdu da je ipak angažirala branitelja: radi se o splitskom odvjetniku Željku Gulišiji, koji svejedno tvrdi da nema nikakvih informacija o podnošenju kaznene prijave protiv njegove klijentice.

‘Ako je to točno, tek treba vidjeti hoće li DORH i USKOK donijeti rješenje o provođenju istrage, na koje bismo mi imali pravo žalbe. Da, gospođa Rimac me je angažirala jer je posljednjih mjeseci policija bila u njenom uredu barem deset puta, pa mi je unaprijed dala punomoć’, kazao nam je Gulišija.

Pretpostavlja da je temelj svega jedna anonimna prijava napisana na sedam stranica, ‘gotovo pa magistarski rad’.

Po informacijama Jutarnjeg lista, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv kninske gradonačelnice još prije tri tjedna, no Državno odvjetništvo želi još vremena za donošenje odluke. U fokusu je navodno zanimljivo gomilanje imovine Josipe Rimac, ali i u javnosti se već duže vrijeme spominju i dvojbeni aranžmani oko prodaje gradskih zemljišta i poslovnih prostora. Posebno je zanimljiv ‘slučaj Billa’: zemljište na vrlo atraktivnoj gradskoj lokaciji za samo 1,2 milijuna kuna prodano je poduzetniku Milanu Fehiru, bliskom prijatelju predsjednika Hvidre Josipa Đakića i bivšeg ministra Ivice Kirina, da bi ga ovaj vrlo brzo prodao trgovačkom lancu za čak 6,8 milijuna kuna. Državno odvjetništvo svojevremeno je istraživalo ovu trfansakciju, ali problem je da su i Fehir i jedan djelatnik kninske gradske uprave u međuvremenu umrli.

IZVOR: Tportal.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.