Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Jutros je našu županiju zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme sa obilnim oborinama. Sustav koji se tijekom noći sa zapada primicao našim krajevima u rano jutro dodatno je ojačao i razvio se u šibenskom akvatoriju.

nevrijeme1_

Uz intezivnu grmljavinu i mjestimice jak vjetar lokalno su pale i obilne oborine! Prema mjerenjima meteoroloških postaja najviše kiše palo je do ovih trenutaka na zapadu županije. Tako su zapadne vodičke i pirovačaka postaja izmjerile čak 58, odnosno 56 litra kiše po metru četvornome, što je gotovo dvostruko više od mjesečnog prosjeka za šibenski kraj u srpnju!

nevrijeme2_

Šibenske postaje izmjerile su 28 litra kiše, ostale vodičke postaje preko 40, rogoznička 40, Žaborić 20, Miljevci 15, Drniš i Golubić 10 litara kiše…

Prema višegodišnjim mjerenjima koje provodi DHMZ na području Šibenika mjesečni srpanjski prosjek u oborinama iznosi 30 litara po metru četvornome, a s obzirom na jutrošnje količine u mnogim krajevima su pale očekivane mjesečne, odnosno iznadprosječne i rekordne oborine!

nevrijeme3_

Olujni sustav u ovim trenucima polako jenjava iako u akvatoriju otoka Svetca i Visa još ima olujnog razvoja pa nije isključena nova kiša, posebice na jugu županije i otvorenom moru. U drugom dijelu dana ipak se očekuje postupno smirivanje vremena.

nevrijeme4_

IZVOR: sibenik-meteo

FOTO: Tomislav Donđivić i Goga Barać

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.