Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Trogodišnja Nika Strikoman koja boluje od tumora na mozgu s obitelji je u nedjelju 10. kolovoza otputovala u Švicarsku gdje će se Paul Scherrer Institutu primati protonsko ciljano zračenje. Kako doznajemo od njezinog ujca Vinka Martinovića, malena Nika dosada se podvrgla dvjema terapijama, osjeća se dobro, a u švicarskom Villigenu morat će provesti 7-8 tjedana.

-Ukupno će morati primiti 33 terapije protonskog ciljanog zračenja, a jednom tjednom odlazi u Zurich na kontrolu krvi kod onkologa. Dosada je ovu vrstu terapije prošlo dvoje djece, iz Vinkovaca  i Zagreba, i svi se nadamo dobrom rezultatu – govori nam Nikin ujac dodajući kako su troškovi liječenja, hrane i smještaja u Švicarskoj izuzetno skupi, a HZZO pokriva tek manji dio troškova.

Malenoj Niki, podsjetimo, zloćudni tumor na mozgu dijagnosticiran je u veljači zbog čega je operirana u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Liječnici su roditeljima preporučili precizno liječenje u švicarskom institutu, no kako je riječ o izuzetno skupom tretmanu, malenoj Niki potrebna je vaša pomoć.

Pomoći možete donacijom na žiro-račun Hrvatske poštanske banke HR 292390001-3201185201 (IBAN) na ime njezine majke Blaženke Martinović.

Adresa: Mate Bakrača br. 85
22215 Zaton

I na devizni račun otvoren kod PRIVREDNE BANKE ZAGREB na ime njenog ujaka Vinko Martinović
Adresa: Triglavska 17,22000 Sibenik, Hrvatska
IBAN: HR1223400093219056660

SWIFT adresa(BIC)Privredne banke Zagreb d.d PBZGHR2x
Za (Niku Strikoman)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.