Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Zanimljive smo fotografije primili od naše čitateljice koja se odmara u Prvić Šepurini. Naime, dok je jučer uživala na jednoj od prvićkih plaža uočila je na nebu neobičnu pojavu. Uz Sunce koje je polako zalazilo, primjetila je još jedno, nešto manje od onog redovnog.

drugo-sunce3

Teoretičari zavjere godinama već pričaju o tajnovitom Planetu X, odnosno Nibiru kojeg tumače kao pojavu drugog Sunca na nebu. Navodno je Nibiru vrlo snažan magnet koji će jednog dana, kada dođe u kritičan položaj poravnavanja na ekliptici između Sunca i Zemlje svojim snažnim magnetskim stiskom izazvati izmiještanje Zemljinih polova, što će izazvati kataklizmu u kojoj će svijet i civilizacija koje danas poznajemo nestati.

drugo-sunce2

Znanstvenici pak odbacuju tvrdnje o njegovu postojanju, objašnjavajući da bi planet te veličine u neposrednoj blizini Zemlje bio neprestano vidljiv golim okom. Tvrde kako je pojava ‘drugog Sunca’ najčešće samo odbljesak leće fotoaparata.

Je li riječ o misterioznom planetu, odbljesku leće ili tek o Mjesecu kojeg je Sunce na nešto neuobičajeni način osvjetlilo i tako izazvalo ovu spektakularnu sliku možemo samo nagađati.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.