Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U okviru Operativnog programa ‘Zaštita okoliš'” 2007 – 2013. Zaštita vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe te integriranog sustava upravljanja otpadnim vodama, Ministarstvo poljoprivrede je na temelju Izvješća o provedenoj procjeni projekta odobrilo sufinanciranje  “Studijsko projektne dokumentacije aglomeracije Pirovac – Tisno – Jezera”. Dodijeljena bespovratna sredstva iz fondova Europske unije iznose maksimalno 5.364.741,00 kn.

Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik je u ime Općine Pirovac i Općine Tisno aplicirao izradu Studijsko – projektne dokumentacije aglomeracije Pirovac – Tisno – Jezera za raspoloživa financijska sredstva iz strukturnih fondova EU-a, a prema Ministarstvu poljoprivrede RH. Aplikacija je pozitivno ocijenjena te ministar Tihomir Jakovina donio Odluku o financiranju.

Iz fondova EU financira se 85% troškova izrade dokumentacije , dok 15% treba osigurati iz lokalnih izvora. Za projekte aglomeracije Pirovac – Tisno – Jezera to bi iznosilo 482.445,00 kn.

– Iznos koji prema sporazumu sa Općinom Tisno će podmiriti općina je cca. 202.000,00 kn što ne može ni približno usporediti sa važnosti sustava odvodnje za daljnji razvoj mjesta, a posebno za najvažniju gospodarsku granu – turizam. Izuzetno smo zadovoljni što se i ovaj za nas iznimno važan projekt konačno kreće u željenom smjeru –  rekao je načelnik Ivan Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.