Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev komentirala je za Šibenski portal katastrofalno kišno nevrijeme koje je od jutros zahvatilo Vodice i ne jenjava. U Vodicama vlada opći kaos, kazala nam je gradonačelnica. Apsolutno sve raspoložive snage su na terenu, a telefoni ne prestaju zvoniti.

vodice Draženka Labudović1+

vodice kisa marina1

vodice slapovi

vodice julija pervan3+

vodice julija pervan2+

-Imamo mnogo problema od javnih površina do privatnih objekata, telefoni zvone non-stop, ovo je katastrofa – kazala nam je gradonačelnica.

Evakuirani su vodički dječji vrtić ‘Tamaris’ te su djeca smještena u vrtić Okit, škola i Kulturni centar, a vodičkim vatrogascima u pomoć su pristigle aposlutno sve raspoložive vatrogasne snage iz Šibensko-kninske županije.  Zapovjednik JVP Šibenik Vojimir Milošević, koji se također nalazi u Vodicama, kazao nam je kako su im u spašavanju prioritet ljudski životi. Nimalo bolja situacija, navodi Milošević, nije niti u Tribunju koji je, citiramo ga, postao otok što svjedoči i fotografija koju nam je poslala naša čitateljica:

tribunj suzana ninic2

 

tribunj citatelji2

Potop u Tribunju pogledajte u VIDEU. 

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić kazao nam je kako su od jutros oko 8.15 sati, kada su pristigle prve dojave o poplavama, odradili preko 100 intervencija.

-Sve snage su na terenu. Trenutno je pod vodom oko 100 objekata u Vodicama i Tribunju. Starije ljude izvlačili smo iz podruma i evo, na sreću, ova katastrofa prolazi bez ljudskih žrtava. Prioritet nam je spašavanje ljudi, a također molim sve građane kojima su poplavljeni podrumi ili okućnice da se strpe, mnogo je dojava i zaista radimo prema prioritetima, a najvažnije da nisu ugroženi ljudski životi – ističe Dukić.

Prema trenutno dostupnim podacima najviše kiše palo je na širem vodičkom području. Tako postaja na otoku Prviću do 10:30h izmjerila je 125, a Vodice 100 litara kiše po metru četvornome, piše Šibenik meteo portal.

Velika kiša pala je i na širem šibenskom području. Do ovih trenutaka Bilice mjere 72, Dubrava 55, Šibenik 53 litre.

Nevrijeme je zahvatilo i drniški prostor gdje je do sada palo ukupno 60 litara kiše.

Obilne oborine koje su pale u svega nekoliko sati uzrokovale su velike probleme u prometu te plavljenje pojedinih dijelova gradova i mjesta u županiji.

Više fotografija i video potopljenih Vodica pogledajte u članku OČIMA GRAĐANA: FOTO/VIDEO: Vodice pod vodom

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.