Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Grad Šibenik objavio je konačnu bodovnu listu drugog kruga natječaja za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta ‘Korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama – Zeleni grad’.

Korisnici će za nabavu i ugradnju sustava OIE u svojim obiteljskim kućama dobiti 50% bespovratnih sredstava, ali ne više od 15 tisuća kuna za najviše dva sustava po kućanstvu.

Ukupna raspoloživa sredstva za subvencioniranje projekta poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama iznose 750 tisuća kuna, pri čemu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa 600.000 kuna (40 %), a Grad Šibenik sa 150.000 kuna (10 %).

U prvom krugu natječaja Ugovor o ugradnji sustava za korištenje OIE u kućanstvima obiteljskih kuća potpisalo je četvero korisnika, dok se na 2. krug natječaja javilo svega 11 zainteresiranih građana, od kojih jedna zaprimljena prijava nije udovoljila formalnim uvjetima natječaja.

subvencija

Tijekom ovog mjeseca Grad Šibenik će raspisati i 3. krug natječaja kako bi se namjenski utrošila predviđena sredstva za subvencioniranje navedenog projetka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.