Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Udruga Argonauta zajedno s partnerima i suradnicima počinje provedbu edukacijskog projekta pod nazivom Kornati-važno je o moru znati 2, koji je nastavak istoimenog prošlogodišnjeg projekta.

Cilj projekta je jačanje svijesti o vrijednosti prirode, specifično Kornatskog otočja kroz edukacijske izlete/programe te kroz uprizorenje ekološke lutkarske predstave, sve primarno namijenjeno boljem uključivanju djece s poteškoćama u razvoju i darovite djece s područja Šibensko-kninske u izvanškolske aktivnosti.

Prva komponenta projekta odnosi se na edukacijske izlete u NP Kornati tijekom kojih će djeci biti prikazana važnost zaštite prirode kroz teme iz geologije, kopnene i morske biologije, kulturno-povijesne baštine te demonstraciju terensko – istraživačkog rada u biologiji mora. Druga komponenta projekta vezana je uz izdavačku djelatnost udruge Argonauta. U sklopu projekta kreirat će se ekološka lutkarska predstava inspirirana serijom edukativnih slikovnica Čudesni svijet kornatskog otočja. Predstava će biti alat kojim će se djeci na interesantan i zanimljiv način približiti tema prirode i morskog okoliša, ovaj put zaštita crvenog koralja.

Projekt će se provoditi do kraja kolovoza 2015. godine. Partneri na projektu su centar za obrazovanje Šubićevac, Udruga Kamenčići, OŠ Murterski škoji, Općina Murter-Kornati i JU NP Kornati, a suradnici Lutkarsko kazalište Svijet lutaka.

Projekt financira Ministarstvo znanosti,obrazovanja i sporta RH kroz potporu za udruge u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.