Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U ispunjenoj dvorani Veleučilišta Marka Marulića jučer je upriličena projekcija dokumentarnog filma “Sunčica”, posvećenog ženama žrtvama silovanja i zlostavljanja u Vukovaru.
Riječ je o potresnom filmu koji sadrži iskaze zatočenih žena nad kojima je, za vrijeme agresije na Hrvatsku, izvršen ratni zločin silovanja, koji je prešućen i do danas neprocesuiran.

Prikazivanju filma nazočili su urednica filma i predsjednica Udruge „Žene u Domovinskom ratu“ Marija Slišković te predstavnici Grada predvođeni gradonačelnicom Josipom Rimac.

Projekciju su organizirali Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski Knin i Udruga Žene u Domovinskom ratu, a cilj je bio na simboličan način pomoći žrtvama koje su još uvijek obespravljene i nepriznate kao žrtve.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.