Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Ples, kao važan oblik umjetničkog izražavanja, ali i za djecu najprirodniji način istraživanja u pokretu koji razvija kreativnost, obilježava se Međunarodnim danom plesa 29. travnja. Na svjetskoj razini od 1982, dok u Hrvatskoj od 1999. godine.

DSR ‘ Studio Balans’ iz Šibenika, zajedno sa plesnim skupinama Stars i X3M, pripremio je prigodni program za srijedu, 29. travnja na Trgu Pavla Šubića, ispred Županije.

Svoje koreografije i plesno umijeće pokazati će dvjestotinjak djece različitih dobnih skupina , pri čemu će gledatelji moći vidjeti od urbanog do suvremenog stila.

– Ovo je druga godina da na ovaj način obilježavamo Međunarodni dan plesa i želja nam je da se to u budućnosti i nastavi. Podršku smo dobili i od grada koji nam je dao dopuštenje za korištenje javnog prostora, a odazvale su se i sve plesne skupine. Djeca su oduševljena, pripremaju se kroz cijelu godinu – mjeseci rada za nekoliko minuta nastupa -ispričala nam je Iva Mihalčić Perković, voditeljica plesnih radionica i grupnih treninga u Studiju Balans.

Početak programa predviđen je za 18 sati i trajat će oko sat vremena.  Organizatori pozivaju gledatelje da dođu u što većem broju i daju podršku plesačima, ali i sami zaplešu jer su koreografi pripremili jednu jednostavnu točku namijenjenu grupnom plesanju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.