Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U Šibeniku će već u svibnju početi snimanje filma ‘Anka Brazilijanka’ redatelja Dejana Aćimovića, a glavna zvijezda filma, iako neće imati glavnu ulogu, svakako je legendarni nogometaš Eric Cantona.
Pa, što bi bilo bolje za mali uvod u napeto snimanje na Jadriji i Mandalini nego li provjeriti je li King Eric jednako dobar glumac kao što je bio i nogometaš. Nema baš puno filmova u kojima je glumio Cantona, kako i sam kaže, ne zanimaju ga blockbusteri, Eric je oduvijek bio umjetnička duša, pjesnik u liku nogometaša, pa se uglavnom odlučuje na male i nezavisne filmove. Onaj naslov koji svakako odskače je ‘Looking for Eric’ iz 2009. godine, u režiji velikog Kena Loacha, a Cantona u filmu glumi samog sebe.
Riječ je o netipičnom filmu za Loacha, više komediji nego li socijalno osjetljivoj i lijevo orjetniranoj drami, kakve Loach najčešće snima.
Mora se priznati da je Cantona i vrlo dobar glumac. Najprije, svjestan je svoje pojave, riječ je o jako markantnom tipu kojeg su se pomalo uplašili i naše ‘glavešine’ iz Grada i Žuapnije kad je prije mjesec dana po prvi put posjetio Šibenik. Eric je svjestan tog svog izgleda, pa glumi odmjereno, polako, ne trči za velikim glumačkim bravurama, i, ne daj bože, preglumljivanju. Ok, za to je sigurno zaslužan i Ken Loach, koji je scenario napisao baš za tog velikog nogometaša, znao je što od njega želi dobiti.
Dakle, Cantona je solidan glumac, valjda će mu i ‘Anka Brazilijanka’ bit još jedna stepenica više prema samom glumačkom vrhu, do kojeg bi, zahvaljujući talentu i karizmi mogao lako dogurati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.