Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U dane vikenda vrijeme je bilo kakvo i dolikuje sredini klimatološkog ljeta – gotovo vedro, vrlo toplo i vruće, a malo nestabilnije bilo je samo na sjeveru zemlje. Pri tome je nedjelja bila nešto toplija od subote.  Ljetu se, kada su vremenske prilike u pitanju, ne vidi kraja, a to i ne čudi s obzirom da ulazimo u prosječno najtoplijih 30 dana u godini. U cijelom novom tjednu u Dalmaciji će biti vedro ili pretežno vedro. U unutrašnjosti će sam početak tjedna biti malo ugodniji i promjenjiviji. Stabilna anticiklona podržavat će prave ljetne vremenske prilike, a u drugom dijelu tjedna počet će nam pritjecati još topliji zrak, podrijetlom sa sjevera Afrike. Vrućine će tako iz dana u dan postajati sve izraženije, a osobito vruće bit će na samom kraju tjedna kada postoji mogućnost da u nekim dijelovima Dalmatinske zagore i nizinskih kopnenih krajeva temperatura zraka dosegne izvanredno vrućih 40°C!

JADRAN:

U ponedjeljak će biti pretežno vedro, ali se većinom popodne u Zagori može javiti umjeren razvoj naoblake uz manju mogućnost slabog i prolaznog pljuska s grmljavinom. Noću će biti tiho, samo podno Velebita umjerena bura, a danju će puhati slabo izražen maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 14 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 34°C.

Pretežno vedro bit će u utorak. Noću tiho ili uz slabu buru, danju će puhati slab maestral koji će popodne u Dalmaciji ponegdje biti umjeren, osobito na otocima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 19°C, uz obalu i na otocima od 20 do 24°C. Najviše dnevne temperature većinom od 31 do 35°C.

Srijeda donosi nastavak stabilnog i pretežno vedrog vremena. Noću tiho ili uz burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 17 do 20°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature većinom od 31 do 36°C.

Od četvrtka do kraja tjedna prevladavat će sunčano ili vedro. Temperature zraka će iz dana u dan pomalo rasti pa se do kraja tjedna očekuju najviše dnevne temperature većinom od 33 do 39°C, a ne može se isključiti mogućnost dosezanja 40°C u dijelu Zagore ili dolini Neretve. Jutra će također biti (vrlo) topla, osobito za vikend. Noću će puhati burin, a danju do umjeren maestral koji u dane vikenda na moru može imati pojačane udare.

Promjena vremena nije na vidiku niti u prvoj polovini sljedećeg tjedna.

IZVOR: Crometeo.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.