Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Fantastične rezultate na državnoj maturi ostvarilo je nekoliko maturanata Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku te su ušli u sam vrh najboljih maturanata u Hrvatskoj!

Učenica 4.d razreda Luca Zaninović ostvarila je najbolji rezultat u generaciji tako što iz sva četiri predmeta na državnoj maturi ima odličan uspjeh. Luca je kao izborni predmet izabrala fiziku te ostvarila pravo upisa na Medicinski fakultet u Zagrebu.

Lugović Lovro i Tanfara Mario iz 4.A razreda ispit iz fizike riješili su 100 posto točno te su prvi iz fizike u Hrvatskoj. Uz spomenuti rezultat treba svakako dodati da je Lugović Lovro ostvario i izniman uspjeh iz informatike koju je također riješio stopostotnom točnošću. Time je ušao među prvih 50 maturanata na listi za upis na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Još jedan izniman rezultat ostvario je i Matešić Tome iz 4.E razreda koji se nalazi na prvom mjestu u državi po riješenosti eseja iz engleskog jezika.

Odličan uspjeh na maturi iz tri predmeta ostvarili su i ovi učenici: Neno Živković, Čvrljak Marko i Skelin Petra iz 4.D razreda, Furčić Petar, Mrđen Josip i Matešić Tome iz 4.E razreda te Pavasović Katarina iz 4.F razreda.

Koordinatorica državne mature šibenske gimnazije prof. Žana Zaninović ističe kako su ovogodišnji rezultati maturanata znatno bolji od prošlogodišnjih, a detaljna analiza ostvarenja na državnoj maturi napravit će se na jesen. Ispitu je ukupno pristupilo 159 učenika šibenske gimnazije, a samo jedna učenica maturu nije prošla.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.