Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Dječji vrtić ‘Smilje’ na Jamnjaku otvorio je jutros svoja vrata za 50 šibenskih mališana koji će, u tom novouređenom objektu, pohađati dvije vrtićke i jednu jasličku grupu. Djecu, tete i roditelje obišao je jutros šibenski gradonačelnik Željko Burić sa svojim suradnicima, te izrazio zadovoljstvo što je jedan kvalitetan objekt stavljen u funkciju odrastanja naših najmlađih sugrađana.

dv smilje7

dv smilje5

dv smilje2

– Od svih projekata na kojima radimo najviše nas vesele oni koji donose osmijeh na dječja lica. Vjerujem da će boravak i igra u ovim novim prostorima uljepšati mališanima vrtićke dane, a mladim šibenskim obiteljima omogućiti bolji životni standard kroz brigu o njihovoj djeci u novom objektu smještenom  na lijepoj lokaciji – rekao je zahvalivši izvođaču radova Bučić gradnji, budući se većina radova odvijala pri visokim ljetnim temperaturama na otvorenom prostoru.

dv smilje

dv smilje4

Okupljenima se obratila i v.d.ravnateljice Gorana Ban Rakić uputivši zahvale svim stručnim službama koje su radile na projektu te Gradu Šibeniku iz čijeg proračuna su izdvojena sredstva za uređenje objekta koji zadovoljava sve zakonske i pedagoške standarde.

IMG_0645

U uređenje objekta i okoliša vrtića Grad Šibenik je u 2014. i 2015. godine uložio ukupno 3 milijuna kuna. Naime, još 2013.g. tvrtka Šibenik gradnja d.o.o., koja je na Jamnjaku izgradila nove stambene zgrade, donirala je Gradu Šibeniku radove u vrijednosti 330 tisuća kuna bez PDV-a za preuređenje starog vojnog objekta u dječji vrtić. Objekt je na korištenje Gradu Šibeniku dao Državni ured za upravljanje državnom imovinom za potrebe uređenja novog predškolskog objekta. Grad Šibenik je u 2014.g. financirao izvođenje dijela radova u samom objektu  te ih, zajedno s okolišem, dovršio u  2015.g.

dv smilje1

dv smilje6

Pored moderno uređenog objekta, vrtić ima i lijepo uređen okoliš s dječjim spravama, igralište s umjetnom travom površine 300 m2, te parkiralište za automobile odgajatelja i roditelja. Važno je napomenuti kako će jedan dio dječjih sprava, nakon što završi radno vrijeme vrtića, biti dostupan za javno korištenje. Ukupni obuhvat investicije iznosi blizu 3.000 m2.

Dječji vrtić Smilje samostalna je ustanova budući je zakon zbog brojnosti korisnika zahtijevao razdvajanje postojeće ustanove, dok su odgajateljice i ostali stručni kadrovi zadržani kao raniji zaposlenici ustanove Gradski vrtići Šibenik.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.