Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Gospić 5, Bisko kod Trilja, Promina u drniškom kraju, Zemunik kod Zadra, Otok kod Sinja 10 stupnjeva, Lovreć u Imotskoj krajini 11 stupnjeva, to su jutarnje temperature zraka ovoga utorka čime su se potvrdile najave o prodoru suhog i hladnog zraka koji je ljetnim jutrima donio zimski ugođaj.

Hladan dojam pojačava bura koja puše na cijelom području, a najjače na sjevernom Jadranu, u Podvelebitskom kanalu. Prohladno je bilo i uz obalu, Šibenik se probudio na 15 stupnjeva, koliko je bilo i u Zadru, a samo malo toplije, 17 stupnjeva, izmjereno je u Splitu. I na otocima prohladno jutro, na Korčuli 15, u Milni na Braču 17, a najtopliji je jutros bio otok Lpoud sa 20 stupnjeva.

Hladno jutro zamijenit će topliji dani, a maksimalne temperature mogle bi se podignuti i do 27 stupnjeva. Zanimljivo je kako je unatoč prodoru hladnijeg zraka more još uvijek pretoplo, od 25 do 27 stupnjeva što znači da se možete zagrijati u moru.

Dani pred nama i dalje donose svježa jutra i tople dane, a do kraja tjedna, najavljuje Krunoslav Mikec iz DHMZ-a, bit će sve toplije, a posebno u dane vikenda.

IZVOR: Slobodna Dalmacija 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.