Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Matija svira Arsena 4. ožujka 2016. u Zagrebačkom kazalištu mladih! U intimnom prostoru ZKM-a jedan od naših najboljih jazz glazbenika predstavit će album na kojemu se nalaze vrhunske interpretacije klasika kao što su „Sve što znaš o meni“, „Kuća pored mora“, „Tvoje nježne godine“, „Ni ti ni ja“ ili pak naslovne teme iz „Glembajeva“ i „U registraturi“. Album „Matija svira Arsena“ niti dva mjeseca od objave našao je put do publike i ujedno mjesto na listama najboljih ovogodišnjih albuma.

„Iako se radi o intelektualnom pristupu glazbi, album ‘Matija svira Arsena’ ne gubi ništa od duhovnosti. Dapače, radi se o glazbi koja je pomirila vrhunski pijanizam i izniman ljudski faktor. U ovom slučaju dva vrlo bliska ljudska faktora“, zapisao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat u knjižici albuma.

„Pisma od nota bez versa, a čija produhovljenost i bez stihova debelo nadilazi puko prearanžiranje Arsenovih skladbi. Posrijedi je tronut i bolan, ali i pročišćujući razgovor s preminulim ocem u formi pijanističkih skladbi koje zvuče poput svega onoga zbog čega se Matija divio ocu, ali i zbog čega je otac bio neizmjerno ponosan na sina…“, napisao je glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš u Jutarnjem listu.

Matija Dedić u petak, 4. ožujka 2016. u ZKM-u, s početkom u 20 sati.

izvor. aquarius records

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.