Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Zima je pokazala svoje zube, temperature su znatno pale, bura nosi sve pred sobom i svi jedva čekamo doći od točke A do točke B. U toplinu. Na žalost, i u ovim najhladnijim mjesecima u godini susrećemo se sa velikim brojem napuštenih pasa koji se nemaju gdje sakriti, štenad koja je prerano odvojena od majke i bačena negdje uz cestu.

Prije nekoliko tjedana cijela se Hrvatska digla na noge zbog slučaja u Varaždinu gdje su pronađena dva šteneta u snijegu – veći je pokušavao zaštiti slabijeg, no na kraju je maleni Tin otišao na neko ljepše mjesto.

U našoj županiji možda nema snijega, ali bura nemilice dere. Upravo u tim uvjetima nedaleko od Vodica su pronađena četiri štenca, tek okoćena.  Šibenske šape su tražile nadomjesnu majku za njih, kupili su adakvatne bočice i mlijeko, ali nažalost tri mališana su napustila ovaj svijet.

stenci

Pomoći im nije bilo, unatoč odlascima kod veta, terapijama, i njezi koju su dobivali. Veterinari kažu da je vjerojatno do mame koja je držana ili živi u lošim uvjetima a maleni su odbačeni prije nego su uspjeli povuči mlijeko ijednom..a ostavljeni na hladnoći. zimi i kiši prije nego su nađeni tko zna koliko dugo..jedna curica se još drži i molimo se da preživi…jako nam je teško radi ovog a pogotovo čuvalici i još jednom apeliramo ako tko ima informaciju o kujici koja se nedavno okotila u Vodicama a štenaca nema – da nam se javi u inboks. Postoji mogućnost i da je lutalica koja je napustila svoje štence jer je i sama u lošem stanju’ – stoji u objavi Šibenskih šapa na Facebooku.

Noć i jutra su posebno hladni u cijeloj Hrvatskoj, temperature su s predznakom minus. Ni ljudima koji su obučeni od glave do pete nije svejedno, a kako je tek napuštenim životinjama?

Šibenske šape su ostavile upute za ova hladna vremena koje prenosimo. Možda će spasiti neki život, za ova tri je bilo prekasno unatoč svim naporima.

‘Noći, jutra pa i dani su u cijeloj Hrvatskoj otišli u minus,negdje i u ozbiljan minus.
Postavite oko zgrada,kuca ili gdje vec nekakva skloništa makar u vidu kartonskih kutija sa dekom,nekim krpama koje vam ne trebaju za ulične životinjice ako znate da ih ima i vasoj blizini.
Pošto se voda zamrzava sad im ni barice kao izvor vode nisu bas dostupne pa ostavljajte im toplu vodu vise puta dnevno i hranu da sto lakše podnesu niske temperature.
Vama čas posla, njima život znači.’

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.