Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

– Radovi na novom dječjem vrtiću u Rogoznici trebali bi biti gotovi do kraja 2016. godine – rekla je rogoznička načelnica Sandra Jakelić i dodala da će rogoznička djeca napokon imati jaslice i cjelodnevni boravak.

rogoznica vrtic

– Trenutno je u vrtiću pedesetak djece, a budući da nemamo uvjete za jaslice i cjelodnevni boravak, Općina je sufinancirala smještaj djece u cjelodnevnom boravku u drugim mjestima. Novi vrtić omogućit će smještaj za oko sto djece, analiza je pokazala da će to biti dovoljno za rogozničke potrebe, a sve je usklađeno s Državnim pedagoškim standardom- kaže načelnica Jakelić.

rogoznica vrtic1

Na vrtić su Rogozničani čekali ovako dugo jer je od gotove projektne dokumentacije, prošla gotovo godina dana praznog hoda u kojoj se čekalo na sredstva iz fondova EU na koja se Općina prijavila. – Rečeno nam je da taj projekt nije prioritetan pa je odbijen. Stoga smo krenuli graditi iz vlastitih sredstava nakon provedenog javnog natječaja. Radove izvodi Minigradnja d.o.o., a vrijedni su osam milijuna kuna – pojasnila je Jakelić.

Radovi će biti u tijeku do ljeta, a kako je novi vrtić smješten u centru Rogoznice, pauza će se napraviti u turističkoj sezoni. Planirano je da  vrtić bude otvoren krajem 2016.

rogoznica vrtic

rogoznica vrtic3

rogoznica vrtic2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.