Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Ovaj vikend SUPERTOON FESTIVAL predstavlja zadnji ANIMATION SHOTS. Program je održan dva puta, u kojemu smo prve vikende u veljači i ožujku posvetili izboru animiranih filmova kratkog metra sa STOPTRIK festivala stop-motion animacije iz Poljske i ANIBARA međunarodnog festivala animacije iz Kosova.

Zadnje izdanje 2. i 3. travnja posvetit će izboru najboljih studentskih filmova s prestižne škole animacije iz Budimpešte – MOME.  ANIMATION SHOTS program zamišljen je da šest mjeseci uoči festivala svaki prvi vikend u mjesecu organizira dječju radionicu animacije te izbor animiranih filmova s renimiranih europskih festivala animacije u Šibenik. Iako smo primorani zaključiti ANIMATION SHOTS već nakon trećeg puta SUPERTOON festival nastavlja s radom u gradu Šibeniku u svom ljetnom 6. izdanju.

DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE

Ovog vikenda održat će se zadnja radionica u sklopu programa ANIMATION SHOTS. Na njoj okupljene mališane nastavit ćemo upoznavati s izradom i primjenom uređaja koji stvaraju optičku iluziju pokreta, fantaskop i zootrop. Do današnjeg dana oni oduševljavaju ljubitelje pokretnih slika ne samo zbog jednostavne izrade, već i zbog toga što pružaju direktan uvid u proces oživljavanja slika. Upravo zbog kvaliteta uređaja djeci je moguće objasniti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su perzistencija vida, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama i brzina pokreta.  Voditelj radionice je šibenčanima koji prate Supertoon već dobro poznat. Marko Zdravković-Kunac osnivač je i dugogodišnji voditelj Pulska filmska tvornica, u čijem sklopu vodi Školu animiranog filma te Radionicu filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi.

Sve koji žele sudjelovati i pritom se sjajno zabaviti pozivamo da se prijave na e-mail adresu radionica@supertoonfestival.com.

supertoon

PROGRAM PROJEKCIJA:  STUDENTSKI FILMOVI S MOME

Za FINALE ANIMATION SHOTSA pripremili smo Vam izbor studenstkih kratkih animiranih filmova s prestižne škole animacije iz Budimpešte – MOME.  U suradnji sa zapaženom i bez sumnje najutjecajnijom školom mađarske animacije suzili smo izbor na najbolje studenstke radove koje ćemo prikazati u samom središtu Šibenika.

PROJEKCIJE ANIMIRANIH MUZIČKIH VIDEA

Poslije projekcija studentskih filmova s MOME, u kasnim večernjim satima prikazivat ćemo izbor iz Supertoon arhive: animirani muzički videi prikazani u službenim konkurencijama u proteklim izdanjima festivala. Poslije toga je noć.

LOKACIJA

Studio galerije Sv. Krševana (Galerija Matija)
Petra Nakića bb, 22000 Šibenik

PROGRAM

SUBOTA

10 – KONFERENCIJA ZA NOVINARE

11- 13  –  DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE

21 – PROJEKCIJE STUDENTSKIH FILMOVA S MOME

23 – 24 – PROJEKCIJE STOP-MOTION MUZIČKIH VIDEA

NEDJELJA

11 – 13 – DJEČJA RADIONICA ANIMACIJE

 

Podsjećamo da za sve projekcije, radionice te popratne sadržaje SUPERTOON ne naplaćuje participaciju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.