Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Mens sana in corpore sano –  stara latinska poslovica danas je aktualna više nego ikad, a zdrav duh u zdravom tijelu njeguje se od malih nogu –  mališani se tako u Šibeniku mogu baviti nizom sportskih aktivnosti. U raznovrsnoj ponudi su plivanje, jedrenje, veslanje, nogomet, brojni dvoranski sportovi, borilački sportovi, planinarska škola za najmlađe i ako dijete pokaže interes, šteta je ne njegovati sportski duh upisom na neku od  aktivnosti.

No je li to baš tako? Može li svako šibensko dijete ravnopravno sudjelovati u sportskim aktivnostima?

plivanje os juraj szigoric (9)

Sa zanimljivom molbom javila nam se mama Mira. Mira je naime, majka dječaka s teškoćama u razvoju za kojeg, kao ni za ostalu djecu s teškoćama u razvoju u našem gradu, ne postoji kvalitetna opcija bavljenja sportom.

sk drazen petrovic kadeti2

-Nadam se da Šibenik zna što znaci biti drugačiji….ništa, osim upravo to da ste drugačiji…. da svi žele opipati travu na Metalcu, prebrojati kozliće u Partizanu… čuti škripu patika na Baldekinu…. pa šta ako je i mama na treningu…. pa šta ako ne stojim u vrsti i ne čujem trenerovu zviždaljku…. – kaže Mira.

Kako vjeruje da u Šibeniku ima još roditelja djece s teškoćama u razvoju za koje, kao ni za njenog dječaka, nije omogućena kvalitetna opcija bavljenja sportom, Miri je cilj okupiti roditelje koji se susreću s istim problemom i pokrenuti stvari.

karate sibenik11

Dosad su joj se javila četiri roditelja djece s teškoćama u razvoju. Dijagnoze su adhd, autizam i senzorni poremećaj, ali djeca su tjelesno zdrava i nema prepreka za njihovo bavljenje sportom. Ipak, kako bi im se to omogućilo, potrebno ih je više,  a kada se skupi dovoljan broj, nastupa Udruga Ardura koja će odraditi ‘papirnati’ dio posla. Potrebno je napisati projekt i aplicirati na natječaje kako bi se pronašao adekvatan prostor i educirani treneri.

gk dispet 20

 

-Pružit ćemo tehničku podršku kako bi projekt zaživio, odnosno uskočit ćemo s pisanjem projekta pa kad se otvore natječaji pri tijelima državne uprave aplicirat ćemo s projektom. Ardura može pomoći i u prostoru – pojasnila je Nina Živković iz Udruge.

Mira stoga ovim putem moli sve koji se nalaze u sličnoj situaciji da joj se za više informacija obrate na broj telefona 099 833 9887.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.