Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Ono što smo predviđali, dogodilo se, Dalmaciju je zahvatio prvi toplinski val, temperature su posvuda oko 35 stupnjeva, a u nekim mjestima i nadomak 40 stupnjeva; u Vidu na jugu zemlje u 14 sati je 38 stupnjeva,a u bračkoj uvali Lučice izmjereno je vrućih 37 stupnjeva.

Zanimljivost stiže iz Zagore, tamo je uvijek najsvježije no danas se zagrijao i taj dio naše zemlje pa je u Hrvacama već 37 stupnjeva.  Gori kamen i u zaleđu Šibenika, Bilice su već na 36 stupnjeva, a ista je temperatura izmjerena u Drnišu i Solinu. Ništa bolje nije ni u Šibeniku, grad je svježiji za tek jedan stupanj,piše Slobodna Dalmacija.

Na Marjanu je termometar u 14 sati pokazao 35 stupnjeva, u Stobreču je 33 stupnja, u Muću 32. Na zadarskom području je tek malo ugodnije zbog bure, tako je Zadar sa 29 stupnjeva najhladniji grad u Dalmaciji.

Preporuke o zaštiti od sunca i dalje treba uvažavati,rashladiti se koliko se to može, piti dosta tekućine, od sunca pogotovo zaštititi djecu.

Za razliku od jutros kada je putem Meteoalarma izdano žuto upozorenje zbog opasnosti od vremenskih pojava samo za zaleđe Dalmacije, sada je DHMZ izdao isto upozorenje za cijelu Dalmaciju, Zagoru, otoke i obalu, a upozorenje se odnosi i na cijelu zemlju, osim Istre. Grije se i more pa je na 22 i 23 stupnja itekako ugodno za kupanje.

Toplinski val potrajat će do nedjelje kada će u kontinentalnom području biti kiše, a u Dalmaciju stižu nešto ugodnije temperature.

foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.