Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Na sastanku šefova HDZ-a IX izborne jedinice, odnosno koordinaciji za područje Dalmacije i Like, održanom u Gospiću, kojem su uz Darka Milinovića prisustvovali Ante Sanader, Nediljko Dujić i Božidar Kalmeta, razgovaralo se i o mogućoj kandidaturi za predsjedništvo stranke osobe iz IX izborne jedinice. Evo što je Milinović rekao u RTL Direktu.

– Održao sam vrlo kvalitetan  sastanak s ljudima koji do sada nisu izgubili izbore, a to su Ante Sanader, Nediljko Dujić i Božidar Kalmeta. Dogovorili smo se, što je vrlo bitno, da će IX izborna jedinica biti jedinstvena u svojoj odluci u narednim danima. Iza nas je 50 tisuća članova HDZ-a i ako mi odlučimo kandidirati nekog iz IX izborne jedinice, ima velike šanse za pobjedu. Još nije vrijeme za otvorenu kandidaturu jer moramo poštivati  odluku stranke. Izborni proces je započeo, treba skupiti pet tisuća potpisa i onda predložiti kandidaturu – rekao je Milinović.

Nediljko Dujić istaknuo je da je prirodno da velike regije nastupaju zajedno, iznoseći i braneći svoje interese.

– Razgovarali smo u zauzimanju stava oko modela izbora i jako mi je drago da idemo po principu jedan član jedan glas. Iako odluka Županijskog odbora nije obvezujuća za birače, nadam se da će podržati profil muškarca ili žene o kojima ja pričam, a tko će biti onaj tko bude nudio budućnost i ekonomsku sigurnost – kazao je Dujić, ne želeći izlaziti s imenima kandidata  u javnost.

– O tome ćemo pričati na sastanku sljedećeg tjedna. Kandidatura će biti jedna od tema i pokušat ćemo  donijeti zajednički stav. Najozbiljnije se razgovara o osobi iz naše županije, a ja znam kakav bi trebao biti profil novog predsjednika – najavio je Dujić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.