Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Iako je okončala igračku karijeru, Anđa Jelavić i dalje je duboko u košarci. Svugdje je ima. Imenovana je izbornicom sveučilišne reprezentacije Hrvatske koju za dvadesetak dana očekuje nastup na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci, trenirala je košarkašku ekipu Sveučilišta u Zagrebu s kojoj je osvojila naslov prvaka Hrvatske, angažirana je u ŽKK Vodice… Ipak najponosnija je na svoju košarkašku akademiju koju je prije nekoliko mjeseci otvorila u Šibeniku. To je njezino čedo. Kad priča o njoj ne može skinuti osmijeh s lica.

– Rad s djecom ne može se s ničim usporediti, jer su iskrena, ‘čista’. Obožavam raditi s njima, svaki trening nudi nešto novo, nekad je teško sakriti smijeh jer bude i komičnih situacija. Smiju se i djeca, a to je najvažnije, da u tom radu uživaju – priča nam Anđa.

andja jelavic akademija 2

Dakle, ljepše joj je trenirati djecu nego odrasle, studentice?

– I jedno i drugo ima svoje draži. Drugačiji je to tip treninga, neusporediv. Ali gušt mi je oboje raditi. Tim više jer su cure iz sveučilišne reprezentacije odlične – ističe Anđa.

Kako smo kazali, pred njezinim izabranicama su Europske sveučilišne igre na domaćem terenu.

– Prošli smo tjedan trenirali i moram pohvaliti cure, jer su stvarno posvećene treningu. Nije jednostavno, jer neke od njih i rade, ali atmosfera je odlična i s optimizmom gledam na Igre – ističe proslavljena hrvatska košarkašic, koja je osim u Hrvatskoj zapaženu igračku karijeru ostvarila i u Rusiji, Poljskoj, Turskoj. Dugo vremena bila je i ‘motor’ naše reprezentacije. I radila je to jako dobro.

andja jelavic 040715 1

Pitamo je li uživala više kao igračica ili sada kao trenerica, odnosno je li joj bilo teško s parketa prešaltati se na trenersku klupu?

– S obzirom da sam cijelu karijeru igrala playa, dakle bila neka vrsta ‘produžene ruke’ trenera, to mi olakšava trenerski posao. Iako mi je u početku bilo neobično promatrati ‘akciju’ sa strane, da se igra utakmica a ja nisam na parketu. Stvarno sam uživala igrati, zaigrala bih ja i sada, ali godine nose svoje. Ali, najvažnije je da sam i dalje u košarci, da je i dalje važan dio mog života – poručuje Anđa.

andja jelavic

Djevojčice koje žele postati dio njezinog tima, učiti košarku od jedne od najboljih hrvatskih igračica, mogu se u njezinu akademiju upisati nakon ljetne stanke, u kolovozu, a detalje kako to učiniti mogu pronaći na facebook stranici Akademije Anđe Jelavić.

(foto: arhiva Šibenskog portala/facebook Akademija Andja Jelavic)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.