Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Akcija prikupljanja sredstava za logopepski set u OŠ Jurja Šižgorića danas je svečano završena. Humanitarnu akciju  pokrenuli su Lions klubovi Šibenik i Luca,  pridružili su im se i osnovci iz Jurja Šižgorića i ostali donatori, a prikupljeno je preko 17 tisuća kuna za kupnju logopedskog seta, tek petog u Šibeniku.

os sizgoric logopedski aparat udruga luce 040716 5

Tajnica Lions kluba Luca, Tatjana Jurić, zahvalila je svim donatorima i sponzorima bez kojih akcija ne bi mogla biti uspješno dovršena.

– Radi se o 17 i pol tisuća kuna za kupnju aparata za logopedski kabinet OŠ Jurja Šižgorića. Kad smo krenuli u akciju imali smo dosta problema ali smo se zajedničkim snagama s logopedicom Dianom Sekso i ravnateljicom Ivanom Rupić potrudili i nakon svibanjske akcije u restoranu Atrium uspjeli skupiti potreban iznos. Znatna sredstva dali su Atrium, odvjetnički ured Baica, Gradnja Vodicem Rottary klub Šibenik  i Biro stan, kojima posebno zahvaljujem – kazala je Tatjana Jurić.

os sizgoric logopedski aparat udruga luce tatjana juric 040716

 

Logopedica Diana Sekso istaknula je kako  se radi o digitalnom logopedskom setu njemačke proizvodnje i domaće pameti.

– Aparat je potreban za bolju dijagnostiku i rehabilitaciju govora i slušanja. Pokriva gotovo sve vrste teškoća na koje nailazimo u osnovnoj školi i uvjet je za normalan rad i funkcioniranje –

os sizgoric logopedski aparat udruga luce 040716 4

Podsjetimo, samo u OŠ Juraj Šižgorić potrebu za logopedskim aparatom ima oko 50 učenika, a škola će izići ususret učenicima drugih škola kod dijagnostike.

– Ovo je početak dobrog i kvalitetnog rada. Logopeda nema dovoljno, a poteškoća je sve više. U Šibeniku je tek pet logopeda, a djece s govornim poteškoćama sve više – upozorila je ravnateljica škole Ivana Rupić.

os sizgoric logopedski aparat udruga luce 040716 3

os sizgoric logopedski aparat udruga luce 040716 6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.