Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Zavod za zapošljavanje odlučio je na ‘šašav’ način ‘izreklamirati’ svoje usluge potencijalnog zapošljavanja mladih na mjere aktivnog zapošljavanja i na sezonskim poslovima. Za ‘modernu i mladenačku reklamu’ angažirali su pjevačicu Lanu Jurčević, te cijelu priču zamaskirali u pop glazbeni broj poznatog ljetnog recepta – zgodne djevojke, badići, kokteli, more. Međutim, reklama nije dočekana s oduševljenjem. Štoviše, brojni korisnici Facebooka i YouTubea odmah su osudili što se izrabljivačke i eksploatirajuće mjere predstavljaju kao nešto urbano i pozitivno. U situaciji u kojoj je gotovo svako druga mlada osoba nezaposlena, a sezonskim radnicima su često kršena brojna radna prava, Hrvatski zavod za zapošljavanje i pjevačica su pokušali prikazati stihijske mjere za ‘farbanje’ statistika kao nešto moderno, poželjno, na čemu bi čak poneko i zavidio.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.