Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U četvrtak 28. srpnja Arsen se vraća na pozornicu na kojoj je u Šibeniku posljednji put nastupio. Veliki hommage koncert kojim će njegov rođendan obilježiti obitelj i prijatelji započinje u 21 sat na pozornici Tvrđave sv. Mihovila.

Okosnicu programa čine Matijini aranžmani očevog stvaralaštva sabrani u Porinom nagrađenom albumu godine Matija svira Arsena”, ali ovom intimnom, a istovremenom grandioznom obilježavanju Arsenovog dana i stvaralaštva pridružit će se Gabi NovakLea Dekleva uz pratnju  Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Silvija Glojnarića te ostali prijatelji, suradnici i poznati izvođači: Alen SlavicaMiroslav TadićIvo Pattiera i Klapa Maslina.

 

Ulaznice za koncert na Tvrđavi sv. Mihovila mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com i na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone.

 

Povodom koncerta, dan ranije 27. srpnja, na Tvrđavi Barone će se održati predstavljanje devetog izdanja prve zbirke pjesama Arsena Dedića “Brod u boci”. Naime, u svibnju ove godine  je nakon dugih 28 godina ponovno objavljena ova zbirka, a deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesmama i ciklus “Brod s mojim imenom”, uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret.  Zbirka “Brod u boci” originalno je javnosti predstavljena 1971. godine, kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i objavio Zvonimir Golob. Do 1988. godine zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka, i posljednjih ga je godina bilo nemoguće nabaviti u prodaji. „S Arsenom smo dogovarali ovo 9. izdanje, ali prošli kolovoz nas je zatekao i ostavio baš poput nekog broda u boci. Ipak, ovu smo zbirku, Arsenovu prvu i možda najvažniju, odlučili vratiti pred publiku i na police glazbene knjižare Rockmark”, izjavio je povodom šibenskog predstavljanja Krešimir Blažević, izdavač.

 

Druženju povodom predstavljanja zbirke će prisustvovati Gabi Novak i Matija Dedić, a Arsenove stihove čitat će Lea Dekleva, Miroslav Tadić i Branko Bubica. Promocija započinje u 21 sat, nakon čega slijedi redovni filmaski program „Srijedom po svijetu“. Na rasporedu je švicarski film Djeca s planine Napf.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.