Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

VEČERAS KONCERT ‘VRAĆAM SE TU’ U ŠIBENIKU

Večeras se Arsen vraća na pozornicu na kojoj je u Šibeniku posljednji put nastupio, za njegov rođendan će se održati koncert na Tvrđavi sv. Mihovila na kojem će pjesme izvoditi njegova obitelj i prijatelji, među kojima će biti upravo i ‘Šibenski memento‘. Večeras će se na pozornicu popeti Gabi Novak, Matija Dedić, klapa Maslina, Lea Dekleva, Ivo Pattiera, Miroslav Tadić, Alen Slavica i Jazz orkestar HRT-a.

‘Šibenskim mementom’ bi moj otac sigurno bio počašćen, ali isto tako, sigurno ne bi propustio ni priliku da nas bocne, ili Franu za tekst ili mene za glazbu i da nam kaže jednu šibensku, onako malo zločestu. Ali to je Šibenik u njemu. Ja ga znam takvog, svi smo navikli na takav način ophodnje koji je možda drugim ljudima stran. To je jednostavno Šibenik u njemu, kazao je s osmijehom Matija.

Za spot se pobrinuo Željko Petreš sa snimateljima Tomislavom Krnićem, Zoranom Lučićem i Zlatkom Dizdarom.

Arsen nikada nije krio da mu je Maslina omiljena klapa. Za Maslinu je pisao pjesme, Maslinu je posebno tražio da interpretira njegove stihove, na svojim autorskim večerima, s neskrivenom suzom u oku promatrao bi postrance kako zvuče njegove osobne čežnje u stihovima poput one u ‘Da mi nije moje dice’ ili ‘Ko će naše smokve brati’. Opisao ju je sada već kultnom izjavom da je ‘klapa Maslina legitimni sljednik najboljeg u šibenskom pjevanju – od toverne do koncertne dvorane’. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.