Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Zbog zastoja u rješavanju stambene problematike, u Kninu su se sastali predstavnici braniteljskih udruga i predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Više od dva sata iznosili su branitelji svoje životne priče, probleme uzrokovanje neadekvatnim ili nikakvim stambenim prostorom.

Knin je trenutačno najproblematičniji grad, s najviše neriješenih predmeta. Tijekom cijele prošle godine riješena su tek četiri. Nakon sastanka s braniteljima, predstojnik ureda Nikola Mažar kao gorući problem, izdvojio je zgrade u Domagojevoj i na Senjaku, te izrazio očekivanja da će se ključevi stanarima uručiti za mjesec, mjesec i pol.

Osim toga, do kraja godine trebalo bi se riješiti i 40 stanova danih na korištenje, dakle ne u vlasništvo, a zapravo praznih. Ured je poslao opomene, uslijedit će provjera i stanovi će biti vraćeni državi.

Na početku cijele priče o stambenom zbrinjavanju, Grad Knin je imao 2044 stana i 800 kuća. Do sada je riješeno 1700 stanova i 300 kuća, oko 80 posto darovnicama hrvatskim braniteljima. Na listi za stambeno zbrinjavanje u ovome trenutku je 370 ljudi. Pročelnik Mažar kaže, mijenjat će se uredbe i zakoni, kako bi se što lakše i brže rješavalo stambeno zbrinjavanje, prvenstveno hrvatskih branitelja.

Izvor: Radio Knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.