Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Trgovački sud još nije zakazao ročište na kojem bi NCP Šibenik trebao dokazati da ima strateškog partnera koji je spreman preuzeti njihove dugove od 8,2 milijuna kuna, kako su to iz Uprave tvrtke najavili još početkom lipnja.

Neslužbeno doznajemo da će turska Dogus grupa, koja je u Šibeniku ima marinu i hotel u Mandalini preuzeti i Remontno brodogradilište koje Jadranskoj banci duguje čak 200 milijuna kuna. Dogus grupa trebala bi otkupiti taj dug kako bi NCP, koji zapošljava 140 radnika, mogao nastaviti s poslovanjem.

Podsjetimo,  zbog neprekidne blokade od 231 dan, FINA je zatražila pokretanje stečaja Remonta, ali je Trgovački sud na pripremnom ročištu u lipnju odlučio da neće pokretati stečaj jer su članovi Uprave Gordan Arambašić i Roko Vuletić obećali da će tvrtka dugove početi plaćati jer imaju strateškog partnera. Nisu htjeli otkriti o kome se radi, osim da je riječ o stranom kapitalu.

Kako je ranije pisao Šibenski portal, NCP je prošao i predstečajnu nagodbi u kojoj mu je otpisano 68 milijuna kuna prije dvije i pol godine, no svega par mjeseci nakon toga ponovno je završio u blokadi, a upravo to poduzeće jedan je od glavnih krivaca što je ‘Jadranska banka’ dospijela u sanaciju.

Inače, NCP ima koncesiju na pomorskom dobru još 19 godina. Nemaju nekretnine, a pokretnine su im procijenjene na oko 40 milijuna kuna.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.