Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Uz tri suzdržana vijećnika HNS-a, Gradsko vijeće Grada Drniša većinom glasova usvojilo je Program olakšica i poticaja stanogradnje mladim obiteljima radi izgradnje vlastite stambene zgrade na području Grada Drniša.

Program je na sjednici vijeća uvodno obrazložio gradonačelnik Drniša Josip Begonja kazavši kako Grad Drniš u svom vlasništvu ima samo jednu parcelu a radi se o građevinskom terenu u četvrti Pazar podno zgrade branitelja. Gradonačelnik je kazao kako dio terena odmah može ići u prodaju a preostali nakon što sredinom parcele bude trasiran makadamski put za koji je Grad Drniš dobio građevinsku dozvolu, piše Radio Drniš.

Prema usvojenom Programu na natječaj će se moći javiti mlade obitelji – što znači da je barem jedan od bračnih ili izvanbračnih drugova mlađi od 41 godine života.

Među ostalim ističemo i da to znači da po prvi puta rješavaju svoje stambeno pitanje, da u svom vlasništvu nemaju nikakvu nekretninu, da je nisu imali pa prodali ili darovali, da jedan od njih ima prebivalište na području Grad Drniša najmanje šest mjeseci prije nego natječaj bude objavljen. Obitelj će se moći javiti i za više ponuđenih građevinskih zemljišta ali će u konačnici moći kupiti samo jedno. Kriterij za odabir je najveći ponuđeni iznos kupoprodajne cijene. Najpovoljniji ponuditelj je dužan cijenu platiti jednokratno u punom iznosu u roku od 30 dana od sklapanja predugovora. Ukoliko ne ispuni navedeno – zemljište će biti ponuđeno na prodaju slijedećem najpovoljnijem ponuđaču.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.