Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Irska je nakon Njemačke mnogima je postala omiljena destinacija koji se u potrazi za poslom i boljim životom iseljavaju iz Hrvatske. Primjer tome je i Vodičanin Dado Juričev koji je nedavno napustio privatni biznis i preselio se u Dublin. Dado je za Infovodice ispričao svoju priču o životu u Dublinu.

U Vodicama je kao obrtnik u ugostiteljstvu radio zadnjih 16 godina, no silni nameti presudili su odlasku u Irsku gdje, kako nam je kazao, tjedna plaća prelazi mjesečni prosjek minimalne plaće u Hrvatskoj.
– Pizzeriu sam imao jedanaest godina u vlastitom prostoru, te pet godina kafić u najmu, no država me gušila sa silnim komunalnim naknadama i pretjeranim kaznama od strane državnih inspektora…

Iako je u Irskoj planirao nastaviti raditi kao pizza majstor, danas je voice picker u Musgraveu, firmi koja se bavi prodajom hrane i gotovih proizvoda.
– Otišao sam u pizzeriju na dogovoreni razgovor za posao, na preporuku prijatelja koji je u Irskoj već godinu dana, no tamošnje radno okruženje jednostavno mi se nije svidjelo. Slučajno sam doznao za ovu firmu te nakon dva razgovora s menadžerima, dobio sam posao.

Moglo bi se reći da ga je zapravo usrećio ‘dobitak’ s neba, onda kad se najmanje nadao.
– Drugi dan u Dublinu, prva kava i galeb koji se odlučio ‘olakšati’ baš na mojoj stolici… To mora da je bila sreća haha…

Iako ništa, pa ni Irska se ne može nazvati obećanom zemljom, potražnja za radnom snagom i dalje je velika te posla ima za svakog.
– Život ovdje i nije skup. Možda zato jer većinu svog dana provedeš radeći i nemaš gdje potrošiti novac ni da hoćeš. No, luksuz je skup – cigarete, alkohol i kava, mnogo više koštaju. Što se tiče cijena hrane, odjeće i obuće – za primanja sasvim su realne!

Ostatak pročitajte OVDJE.

FOTO: infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.