Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Šibensku predstavu ‘Matilda’ zagrebački HNK uvrstio je u svoj repertoar od siječnja do lipnja. Dva puta mjesečno Zagrepčani će tako imati priliku gledati pop rock mjuzikl redateljice Nine Kleflin, čiji je libreto i stihove napisala Marijana Nola, a uglazbio Neno Belan.

– Nakon gostovanja 2. listopada u zagrebačkom HNK, kada smo imali priliku predstaviti ‘Matildu’ pred punom dvoranom, a izvedba je bila besprijekorna, intendantica kazališta Dubravka Vrgoč nije krila oduševljenje cijelim programom i poželjela je našu predstavu na svom repertoaru – ispričala nam je Maja Trlaja, ravnateljica šibenskog kazališta.

Kroz siječanj ‘Matilda’ će u Zagrebu igrati tri puta, a do lipnja šibenska će predstava po dva dana u mjesecu s nekoliko izvedbi biti  na repertoaru najstarije kazališne kuće u Hrvatskoj.

– Kako zagrebački HNK takvu produkciju nema, ovakve predstave su im i više nego potrebne. Dvadesetak dana dogovarali smo se kako bi realizirali takvo što, budući da je riječ o velikoj produkciji, ali uspjeli smo. Bit će to prva naša predstava i općenito prva dječja predstava uvrštena na repertoar zagrebačkog HNK – poručuje Trlaja.

Podsjetimo, predstava ‘Matilda’ premijerno je prikazana prošle godine na otvaranju 55. Međunarodnog dječjeg festivala. Uz ovogodišnje gostovanje u Osijeku, kada je šibenska postava predvođena glumcima Majom Kovač, Šimom Bubicom, Frankom Klarić, Jakovom Bilićem, Nelom Kocsis, Damirom Lončarom, Orianom Kunčić, Petrom Mušić i Franom Celićem – zatvorila Osječko kulturno ljeto, predstava je odigrana i u Karlovcu, te na Svjetskom danu kazališta u Zagrebu. U lipnju je predstavljen istoimeni CD, u čijem su stvaranju uz Nenu Belana, sudjelovali i Luka Nižetić, Maja Posavec, Oliver Dragojević, Davor Gobac, Vanna, Jelena Rozga, Zorica Kondža i Marijan Ban.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.