Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Tvrtka Unicus centar Knin u stečaju s 12,5 milijuna kuna trenutačno je najveći porezni dužnik u Šibensko-kninskoj županiji. Na drugom mjestu među poduzećima je Dalmacija riba iz Drniša sa skoro 10 milijuna kuna neplaćenog poreza, a slijede ih Mirno more iz Vodica te TLM Aluminium koje duguju po 8,4 milijuna kuna. Na šestom je mjestu NCP Gorana Prgina koji državi nije platio tri te Rivijera Ive Deana s 2,6 milijuna kuna. To su podaci Porezne uprave s kraja listopada o dužnicima čija dugovanja po zakonu imaju pravo objaviti bez njihovog pristanka.

Među poduzećima inače je 72 dužnika s područja županije te još 214 obrtnika. Među njima vodeći je Drago Sunko koji je s dugom od skoro šest milijuna kuna prednjači ispred ostalih. Na drugom je mjestu Krešimir Gojanović s 1,8 milijuna kuna neplaćenih poreza, a treći Ilija Miletović koji nije podmirio oko 1,7 milijuna kuna.

Na ‘listi srama’ Porezne uprave još je i 1.528 građana, a najveći dužnik među njima je Rade Čakić s 3,8 milijuna kuna neplaćenih poreza.

U Hrvatskoj među poreznim dužnicima inače je 3.533 tvrtki, 7.039 obrtnika, te 70.593 građana.

Kako piše Poslovni dnevnik, u odnosu na prvu listu, objavljenu prije više od četiri godine, broj dužnika gotovo je prepolovljen u svim kategorijama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.